Speakers

Har du fået lyst til at vide mere om foredragholderne eller har du spørgsmål til dem, er du meget velkommen til at kontakte dem direkte. Se kontaktinformation under hver af forskerne herunder.


Per Borghammer

Erik Hvid Danielsen

Poul Henning Jensen

Om Per:

Uddannet læge i 2002 fra Aarhus universitet og special-læge i klinisk fysiologi og nuklearmedicin. Jeg har siden 2004 forsket i Parkinsons sygdom med særlig fokus på at forstå de grundliggende aspekter ved sygdommen, dvs. hvordan, hvor og hvornår sygdommen opstår. Min forskningsgruppe anvender en række forskellige teknikker i disse studier, herunder PET og MR skanninger af patienter, vævsundersøgelser, og dyremodeller af sygdommen. 

Find Pers kontaktinformation her.

Om Erik:

Uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1991. Efter min turnus og PhD blev jeg speciallæge i neurologi i 2003. Fra 2006 har jeg været overlæge på Neurologisk afdeling i Aarhus med ansvar inden for klinikken for bevægeforstyrrelser. Vi varetager udredning og behandling på basalt og højt specialiseret niveau, herunder pumpebehandling og dyb hjernestimulation til patienter med Parkinsons sygdom.   

Eriks kontaktinfo finder du her.

Om Poul Henning:

Uddannet læge i 1989, men besluttede efter afslutning af medicinsk turnus på hospitalerne at fordybe mig i forskning. Har derfor siden arbejdet på Aarhus Universitet, kun afbrudt af et forskningsophold på European Molecular Biology Laboratory i Heidelberg. Min forskningsinteresse har siden 1994 fokuseret på Parkinsons sygdom og demens, og hvordan proteinet alfa-synuclein bidrager hertil. Aktuelt forsøger vi at hæmme sygdomsudviklingen i celle- og dyremodeller.    

Læs mere om Poul Henning her: https://dandrite.au.dk/people/group-leaders/jensen-group/


Marina Romero-Ramos

Daniel Otzen

Bo Mønsted

Om Marina:

Jeg fik min ph.d.-grad i neurovidenskab på Sevilla Universitet i Spanien, hvorefter jeg arbejdede som forsker først på UCLA i USA og senere på Lunds Universitet i Sverige. Siden 2006 har jeg arbejdet på Aarhus Universitet, hvor min forskningsgruppe undersøger nedbrydningen af nerveceller i Parkinsons sygdom. Det sidste årti har vi fokuseret på det neuroinflammatoriske aspekt af Parkinsons sygdom både i dyremodeller og hos patienter.

Læs mere om Marina her: https://dandrite.au.dk/people/affiliated-researchers/marina-romero-ramos/

Om Daniel:

Uddannet som biokemiker/molekylærbiolog fra Aarhus Universitet og Cambridge Universitet 1995. Har arbejdet med proteiner i sundhed og sygdom lige siden, først som kemiker på Novozymes (vaskepulverenzymer), siden ”løsarbejder” (postdoc) på Lunds Universitet og derefter som lektor og professor på Aalborg og Aarhus Universiteter. Jeg er permanent fascineret af hvordan proteiner finder ud af (og nogle gange ikke finder ud af) at folde til den rigtige struktur, hvad foldede (aktive) proteiner kan bruges til, hvad der sker når foldningen går galt (både i reagensglasset og i levende organismer) og hvordan vi kan forhindre disse problemer.    

Læs mere om Daniel og hans forskning her: www.proteins.dk

Om Bo:

Jeg er 71 år gammel og fik diagnosen Parkinson for seks år siden. Jeg har engageret mig kraftigt i Parkinsonforeningens frivillige arbejde og er formand for Aarhusklubben og næstformand i Østjyllands Kreds.

Find Bos kontaktinformation her.